Menu

A Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium 2018. február 9-én tartotta szalagavató ünnepségét az ANK Színháztermében. Összesen száz 12-es diák hajtókájára került fel a hagyományos, piros színű szalag.

Az eseményt az osztályok tánca és prezentációja tette emlékezetessé. Feiszthammel Brunó 12. A osztályos tanuló a saját versével emlékezett meg az itt töltött évekről.

Feiszthammel Brunó: Folyamat

Szeptember eleje, a tanév kezdete.
Vannak emberek kiknek e szavak,
Csak tűnő eseményt jelentenek,
De nekünk, ez az életünk

Gondolkodóba esünk és választunk,
Hiszem az utunk, amit folytatunk,
Mégsem végtelen.
Minden történetnek van eleje és közepe,
De csak a befejezés az, ami mindig olyan
Hirtelen, véletlen.

És mégis, nem is olyan véletlen.
Hisz az okos ember tervez és holtig tanul,
Mert kénytelen.
Honnan tudjuk, hogy mikor jön el a mi
időnk? Honnan tudjuk hogy mit kell
majd tennünk?
E kérdéseket senki sem tudja
Megválaszolni. Vagyis nem tudná, ha
Nem lenne segítség.

A legnagyobb segítség ugyanis az otthon,
Az iskola. Ahol megtanulunk jobban,
Okosabban gondolkodni, és élni.
A kor viszont minket is utolért, lassan
Mi is átadjuk a helyünket a fiatalabb
Nemzedéknek.
Mert ez a körforgás. Beiratkozunk,
Tanulunk, és elmegyünk. Felnőttként,
Érettebbként.
Négy év volt, mégis négy percnek tűnt.
És kik lehetnének ennek a megmondói, ha nem mi,
elmenő diákok.

A műsort követően a négy osztály tanulói fehér asztalok mellé invitálták szüleiket, barátaikat és tanáraikat, ahol koccintással és kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program. Az estét „afterpartyval” zárták az osztályok.

Free Joomla Lightbox Gallery

Február 7-9-ig rendezték meg Budapesten a SIRHA Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon a Pataki János Emlékversenyt. Iskolánkból, a Pécsi SZC Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskolájából három tanuló nevezett az országos versenyre tortadíszítés kategóriában.

Verbiás Noémi aranyérmet, Hoffer Natália bronzérmet, Fülöp Cintia elismerő oklevelet szerzett. Felkészítő tanáruk Schneiderné Szabados Ildikó, iskolánk cukrász szakoktatója felkészítő munkájáért szintén oklevélben részesült.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

Free Joomla Lightbox Gallery

szalagavato20183

Február első hétvégéjén tartották Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben a már hagyománnyá vált VI. Pécsi Csokoládé Karnevált, ahol iskolánk, a Pécsi Szakképzési Centrum Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskolája is évek óta képviselteti magát.

Schneiderné Szabados Ildikó tanárnő iskolánk több cukrász tanulójával megmutatta, hogy milyen egyszerű is a bonbon készítés, hogy lehet tortát kreatívan, és gusztusosan feldíszíteni. Az idei év újdonsága a csokoládéba mártott chips volt, ami szintén elnyerte az érdeklődők tetszését.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

A CODE WEEK LEGAKTÍVABB MAGYAR ISKOLÁJA A PSZC KOMLÓI SZAKGIMNÁZIUMA!

A PSZC Komlói Szakgimnáziuma Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma Alkotmány u. 2 . telephelye elnyerte a CODE WEEK LEGAKTÍVABB MAGYAR ISKOLÁJA DÍJAT, amely az elismerő cím mellett, 150.000 Ft oktatási eszköznyereménnyel, egy legorobot jutalomdíjjal is járt. A Programozás Hete rendezvénysorozat keretében kódolásé volt a főszerep iskolánkban október 7. és 22. között. A CODE WEEK rendezvénysorozat keretében, programozás tanórákat, és olyan délutáni programokat szerveztünk, amivel a tanulókhoz, szülőkhöz is eljutott az EU Code Week üzenete: programozni hasznos és szórakoztató, programozni bárki megtanulhat és a programozás oktatásával a legjobb karrierlehetőségek nyílnak meg a diákok előtt. Célunk az volt, hogy minél többen megismerhessék a programozás alapjait, bepillantást nyerjenek a programozók mindennapjaiba, munkájukba.

Fotópályázat

szorolap fotopalyazat 75