Kalányos Ferenc a diákokat egyedülálló feladatokkal motiválja

kalanyosFémlemezekből sast, krokodilt és robotot is épített már a diákjaival Kalányos Ferenc gépész szakoktató, aki mindent megtesz, hogy ösztönözze a gyerekeket a szakmai fejlődésre.

 – Az Angster József szakképző iskola műhelyében meghökkentő szobrokat is alkotnak. Ennek mi a háttere?

– A gépész, karosszérialakatos, hegesztő munkákat oktatom már tíz éve és láttam, hogy szükség van az érdekes feladatokra. A mai fiatalok mások, mint az én generációm volt, őket már untatja, ha kalapácsfejet kell reszelniük. Olyan feladatokat kerestem, ami nem unalmas, hanem leköti, motiválja a diákokat. De ugyanakkor hatékony és illeszkedik az oktatásba.

 

prospA 2018/2019-es tanévben 75 éves lesz a Pollack!

Szeretnénk méltó módon megünnepelni iskolánk fennállásának és működésének jeles évfordulóját, ezért a 2017/2018-as tanévet a jubileumi év előkészítésére fordítjuk.

A tervezett programok között szerepel iskolatörténeti kiállítás, jubileumi évkönyv kiadása, "nosztalgiázás" és beszélgetés egykori tanárokkal és diákokkal, vetélkedők, koncertek és versenyek.

Kedves Pedagógus, Szakoktató, Munkatárs, Diák, Érdeklődő, aki valamilyen módon kötődsz a Pollack, az 506-os, a Hevesy középiskolához!

A fenti programok sikeres megvalósításához kérjük a segítségedet!

Várunk:
* A kiállításhoz ereklyéket, fotókat, tárgyakat.
* A jubileumi évkönyvhöz fotókat, visszaemlékezéseket, aranyköpéseket, sztorikat.
* „Öreg” diákokat, akik különleges/sikeres karriert futottak be.

Elérhetőségeink:

Postacím: 7622 Pécs, Batthyány u. 1-3.
Telefon: +36-72-513684
Honlap: www.pollack.hu
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programok megvalósításához szívesen fogadunk pénzbeli adományokat cégektől és magánszemélyektől a Katedrális Alapítvány számlájára
(számlaszám: 11731001-20149190)

Az alapítvány közhasznú szervezet, az adományról igazolást állít ki.

Köszönjük, hogy segítségeddel hozzájárulsz a rendezvénysorozat sikeréhez!

(Az átadott relikviákat természetesen mindenkinek visszajuttatjuk a rendezvénysorozat végén.)

SZERETETTEL VÁRUNK!

A szervezők

 1945 46

era nivo

Bővebb információt a Tempus Közalapítvány magazinja (Pályázati Pavilon) 2017. tavaszi kiadásának 66. oldalán lévő cikkben olvashatunk.
http://tka.hu/docs/palyazatok/magazin_2017_tavasz.pdf
 
Köszönjük minden résztvevőnek a színvonalas munkát.

 

Iskolánk szeptembertől viseli Zsolnay Vilmos nevét. A név felvételével együtt új díjat alapítottunk tehetséges diákjain jutalmazására. Jó tanulmányi eredményért, közösségünk építéséért, az iskola hírnevének öregbítéséért kaphatják a jelöltek 3 kategóriában. Minden osztály állíthat jelöltet és a bíráló bizottság dönt a díj odaítéléséről.

Ebben a tanévben Bukoviczki Nikoletta (sport teljesítményéért), Tóth Nikolett (közösségért végzett munkájáért) és Szentirmai Zalán (kiváló tanulmányi eredmény) vehették át a plakettet és az oklevelet iskolánk ballagási ünnepélyén.

Free Joomla Lightbox Gallery