pecs pollack

 

prospA 2018/2019-es tanévben 75 éves lesz a Pollack!

Szeretnénk méltó módon megünnepelni iskolánk fennállásának és működésének jeles évfordulóját, ezért a 2017/2018-as tanévet a jubileumi év előkészítésére fordítjuk.

A tervezett programok között szerepel iskolatörténeti kiállítás, jubileumi évkönyv kiadása, "nosztalgiázás" és beszélgetés egykori tanárokkal és diákokkal, vetélkedők, koncertek és versenyek.

Kedves Pedagógus, Szakoktató, Munkatárs, Diák, Érdeklődő, aki valamilyen módon kötődsz a Pollack, az 506-os, a Hevesy középiskolához!

A fenti programok sikeres megvalósításához kérjük a segítségedet!

Várunk:
* A kiállításhoz ereklyéket, fotókat, tárgyakat.
* A jubileumi évkönyvhöz fotókat, visszaemlékezéseket, aranyköpéseket, sztorikat.
* „Öreg” diákokat, akik különleges/sikeres karriert futottak be.

Elérhetőségeink:

Postacím: 7622 Pécs, Batthyány u. 1-3.
Telefon: +36-72-513684
Honlap: www.pollack.hu
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programok megvalósításához szívesen fogadunk pénzbeli adományokat cégektől és magánszemélyektől a Katedrális Alapítvány számlájára
(számlaszám: 11731001-20149190)

Az alapítvány közhasznú szervezet, az adományról igazolást állít ki.

Köszönjük, hogy segítségeddel hozzájárulsz a rendezvénysorozat sikeréhez!

(Az átadott relikviákat természetesen mindenkinek visszajuttatjuk a rendezvénysorozat végén.)

SZERETETTEL VÁRUNK!

A szervezők

 1945 46

 

pollack diakolimpia

Április 11-én, hét iskola részvételével rendezték meg a labdarúgó diákolimpia megyei döntőjét, ahol iskolánk csapata kiváló játékkal az első helyen végzett.

Eredményeink:

Csoportmérkőzések:

Pollack – Dél-Zselic 3-0
Pollack – Komló 3-0

Döntő:

Pollack – Siklós 7-2

Bajnokcsapatunk tagjai:

Rétyi Máté, Dobos Szabolcs, Kustra Dominik, Spengler Csaba, Nikolics Zsolt, Weibl Péter, Baranyai Roland, Hartung Martin, Takács Dávid, Imhoff Dávid, Perjás Ábel, Imre Erik

A csapat az egész tornán csillagos ötösre vizsgázott fegyelmezettségből és egymásért való küzdeni tudásból.
A kapuban Rétyi Máté kiválóan védett, és magabiztosságot sugárzott a többiek felé. Sajnos az első mérkőzésen elvesztettük két játékosunkat, Takács Dávid orrtörést, Imhoff Dávid pedig csuklótörést szenvedett. A többiek ezután még fokozottabb elszántsággal vetették magukat bele a további küzdelmekbe. A döntőben a mezőnyjátékosok közül Hartung Martin, Dobos Szabolcs, Baranyai Roland és Nikolics Zsolt egészen kiváló teljesítményt nyújtott, de az ezúttal kevesebb szerepet kapó Spengler Csaba, Kustra Dominik, Weibl Péter és Perjás Ábel is nagyszerűen játszott.

Iskolánk történetében először jutott be a labdarúgó csapat a Diákolimpia Országos Döntőjébe.

Szintén először fordul elő az, hogy egy tanéven belül, két csapatsportágban is (kézilabda és labdarúgás) országos döntőbe jutottunk.

Sok sikert a fiúknak a májusi Vépen rendezendő országos döntőhöz!

 

A Határtalanul! 2016. pályázat keretében a Pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2.500.000 forint támogatást nyert "Határon átívelő határtalan lehetőségek a műemléki képzés keretei közt (HAT-16-02-0012)" című programjára, amit a hagyományoknak megfelelően idén is a marosvásárhelyi Constantin Brancusi Szakképző Líceummal közösen valósít meg.

Fotópályázat

szorolap fotopalyazat 75