pecs zsolnay

Iskolánk szeptembertől viseli Zsolnay Vilmos nevét. A név felvételével együtt új díjat alapítottunk tehetséges diákjain jutalmazására. Jó tanulmányi eredményért, közösségünk építéséért, az iskola hírnevének öregbítéséért kaphatják a jelöltek 3 kategóriában. Minden osztály állíthat jelöltet és a bíráló bizottság dönt a díj odaítéléséről.

Ebben a tanévben Bukoviczki Nikoletta (sport teljesítményéért), Tóth Nikolett (közösségért végzett munkájáért) és Szentirmai Zalán (kiváló tanulmányi eredmény) vehették át a plakettet és az oklevelet iskolánk ballagási ünnepélyén.

Free Joomla Lightbox Gallery

zsolnayKépátadó ünnepség a Zsolnay-ban

Iskolánk szeptember óta viseli Zsolnay Vilmos nevét. Az új név kihívásokat és nagyon sok örömet is jelent nekünk. Most is egy örömteli alkalomra szeretnénk felhívni figyelmüket:

Ábrahám István Zsolnay Vilmos kerámiára festett képével ajándékozza meg iskolánkat.
Az eseményre néhány nappal Zsolnay Vilmos születésnapja (április 19) után 24-én délután került sor. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia és Viktor, Őri László alpolgármester, számos jeles Zsolnay kutató.

Képek az eseményről facebook oldalunkon

 

Végzős idegenvezető diákjainkkal kihelyezett tanórát tartunk április 27-én. A nap célja megismerni Baranya fő látnivalóit, gyakorolni az idegenveztést a szakmai vizsgára, élményekkel tenni élvezetessebbé a tanulást.

Ellátogatunk a reptérre, bevesszük a várat Siklóson, bort kóstolunk Villányban, lerójuk tiszteletünket a mohácsi történelmi emlékparkban, majd riogatjuk egymást busómaszkban Mohácson.

Free Joomla Lightbox Gallery

Iskolánk turisztikai ágazati képzésében résztvevő diákjai hagyományokhoz hűen szakmai napot szerveznek 04.26-án. Az idei tanévben a téma: az ökoturizmus és Orfű. A programokat végzős diákjaink találták ki és bonyolítják le. Lesznek ügyességi feladatok, túrázás, megtekintjük a Hagymaházat, táncolunk és sárkányhajózunk.

A szakmai nap minidg különleges színfoltja az évnek, hisz az egész tagozat együtt, iskolán kívül „tanul“ és bővíti szakmai tudását, tapasztalatát. Jó alkalom ez a kapcsolatépítésre is. Minden évben más-más tematikát dolgozunk fel: tavaly Szigetváron voltunk, a várak turisztikai hasznosításával ismerkedtünk, de volt már téma a bor, a fürdők, nemzeti parkok, nemzetiségek, lovak, vallás.

Ime, néhány kép tavalyról:

 

Free Joomla Lightbox Gallery

zsolnay diaknapÁprilis 12-én diák napot tartott iskolánk. A szervezők ezernyi programmal várták diákokat. Csak ízelítőként néhány: sport versenyek, szanadtűzi főzőverseny, sütemény készítő verseny, díszcsomagolás, origami, relaxációs és stresszkezelő módszerek, jóga, kvízek, tájékoztatók különböző témákban, segwayezés.

Fotók a nap eseményeiről iskolánk facebook oldalán.