szigetvar zrinyi

Ballagási ünnepélyünket május 4-én 15 órakor tartottuk a Várban. Hét osztályunkban összesen 106 diák búcsúzott iskolájától.

Az osztályok képviselői, osztályfőnökeik 13 órakor a Deák téri Zrínyi szobornál tisztelegtek névadónk emléke előtt, majd az utolsó osztályfőnöki óra következett. A ballagási menet az aulából indult és 15 órára érkezett meg a Várba.

A ballagási műsort Kovács-Horváth Márta tanárnő szervezte, a zenei betéteket Hetesi Sándor tanár úr vezetésével az iskolazenekar szolgáltatta.

Tanulmányi emlékplakettet kapott Varga Vivien (12.a) és Légrádi Dominika (3/11/1). „Az év tanulója” négyéves munkája alapján Csitkovics Kata Eszter (12.a ) lett.

01 02

„Magyarország az én hazám”- komplex honismereti vetélkedő országos döntőjében vettünk részt két csapattal március 24.-én szombaton délelőtt.

A verseny kérdései Magyarország védett természeti, kulturális és gazdaságtörténeti értékeiről, valamint a jelentős magyar személyiségekről szóltak. Továbbá a magyar állam és a magyar nép történetétnek ismeretéről, néprajzáról, kulturális és művészeti, földrajzi értékeiről, gazdasági adottságairól és idegenforgalmi nevezetességeiről.

A döntőbe 8 csapat jutott be. Ahol a 10. a osztályból Bolygó Bence, Hegedűs Bálint és Szilágyi Ákos a 4. helyett szerezte meg. A 11.a osztályból Kis-Tóth Alex, Nagy Máté és Tóth Péter 7. helyezést ért el.

Felkészítőtanáruk Nagy Erzsébet Anikó.

Free Joomla Lightbox Gallery

tavaszIskolánk immár negyedik alkalommal hívta el városunk főterére az ovisokat és az iskolásokat, hogy együtt köszöntsük a tavaszt.

A rendezvényen nagy feladat várt ránk, mert annak ellenére, hogy március vége van, még mindig a tél mutatja arcát.

Dr. Vass Péter polgármester köszöntő beszéde után a Micimackó,- Napsugár,- Zöldmanó óvodások, Istvánffysok, Tinódisok, Zeneiskolások, Zrínyisek műsorszámaival reméljük, sikerült előhívogatnunk a tavaszt!

A program végén közösen közel ezren énekeltük el a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt.

 

Berki Manuéla iskolánk 3/11/3. osztályos tanulója a Sajátos Nevelési Igényűek Szépíró Versenyének Megyei Döntőjén 5. kategóriában II. helyezést ért el. Gratulálunk!

 

 

Március 10-én az Istvánffy Miklós Általános Iskola pályaorientációs napjába csatlakozott be iskolánk. Nyolcvan 5-7. osztályos kisdiák 4 csoportban, négy különböző helyszínen versenyzett.

Az egyes állomásokon különböző ügyességet, rátermettséget, bátorságot és tájékozottságot igénylő feladatokat kellett megoldaniuk. A másfél óra után az derült ki, hogy mindenki nyert.

Free Joomla Lightbox Gallery