szigetvar zrinyi

Ódor László iskolánk igazgatóhelyettese, a Szigetvári Tekergők kerékpáros, szabadidős sportcsoport megálmodója, rendszeres kerékpártúrák megszervezője, munkájának elismeréséül Ifjúsági és Sport Díjat kapott. A kitűntetést október 1-jén, Szigetvár várossá nyilvánítása alkalmából tartott ünnepi önkormányzati ülésen adta át dr. Vass Péter polgármester.

odor dij

zrinyiaszIdén szeptember 27-én 15. alkalommal rendeztük meg hagyományos iskolai kirándulónapunkat, a ZrínyiÁsz-t.

Célunk az, hogy az osztályközösségek iskolán kívüli környezetben is formálódjanak, hogy együtt legyünk, jobban megismerjük egymást, jól érezzük magunkat. A vetélkedők, versenyek, a közös főzés is ezt a célt szolgálták. Természetesen a legügyesebbek, legbátrabbak, leglelkesebbek jutalma sem maradt el, hiszen mind a 17 versenyszám 1-3. helyezettjét díjaztuk, majd összesítve az eredményeket az Ász osztály elnyerte a VÁNDORKUPÁT.

Ebben a tanévben I. helyezettként a ZRÍNYIÁSZ-KUPÁT A 9.a osztály nyerte el. (Osztályfőnök: Kovács-Horváth Márta)

II. helyezett a 12.A (Osztályfőnök: Gáyerné Mihádák Ida)

III. helyezett a 3/11/2 (Osztályfőnök: Kiss János)

Gratulálunk!

 

Szigetvár polgári fiúiskoláját – turonyi Biedermann Rezső báró nagylelkű anyagi hozzájárulásával – 1901-ben alapították, SZIGETVÁRI MAGYAR KIRÁLYI ÁLLAMI „REZSŐ” POLGÁRI FIÚISKOLA néven.

A bőkezű báróra emlékezve iskolánk, valamint a Szigetvári Várbaráti Kör szeptember 28-án 10 órakor közös megemlékezést tartott a volt „Rezső” polgári fiúiskola Rákóczi utcai bejáratánál található emléktáblánál. Beszédet mondott Fazekas Róbert a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke.

zrinyi biedermann

szigvarSzigetvár tavaly emlékezett Zrínyi Miklós hőstettének 450. évfordulójára. Iskolánk, a Pécsi SzC Zrínyi Miklós Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája kezdeményezésére a város oktatási intézményei és a város polgárai fáklyákkal kivilágítva a várat, tisztelegtek az elesettek emléke előtt.

Ezt a rendezvényt, a „Tűzgyűrűt”, a város az idén beemelte a központi rendezvények sorába, így immár második alkalommal emlékeztünk közösen Zrínyi Miklósra és katonáira.

Fotópályázat

szorolap fotopalyazat 75