FelnőttképzésA felnőttoktatás az a képzés, ahol a „tanuló munkahelyi, családi vagy más irányú elfoglaltságához, a meglévő ismereteihez és életkorához igazodó iskolai oktatásban” vesz részt.

A tanuló attól a tanévtől kezdve folytathatja a tanulmányait felnőttoktatás keretében, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

Az első és második szakképesítés az állam által támogatott iskolai rendszerű szakképzésben függetlenül az oktatás munkarendjétől ingyenes.

Az első szakképesítést minden esetben meg lehet szerezni nappali oktatás munkarendje szerint (felnőttoktatásban is, ha van iskola, amely megszervezi).

A második szakképesítés viszont már csak felnőttoktatásban, kizárólag esti, levelező és más sajátos munkarendben folyó képzés keretei között szerezhető meg.

A felnőttoktatás keretében indítandó képzések iránt érdeklődni és jelentkezni közvetlenül a képzést lebonyolító tagintézménynél szükséges.

Újabb képzések indítása 2018. szeptemberétől. (Augusztusban várjuk érdeklődésüket)

A Pécsi Szakképzési Centrum részéről felnőttoktatás témájában szakmai referenseink adnak bővebb felvilágosítást: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.